Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Amarant, mix frö

Lord Nelson
Art.nr 9583
Detta är en Amarantblandning med gröna och mörkröda blad som kan tillredas som spenat eller råa i en sallad. Låter man den gå i blom är den mycket dekorativ och fröna kan malas till mjöl.
19 kr
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Latinskt namn: Amaranthus cruentus / tricolor Variant: Mix

Amarantblandning med gröna och mörkröda blad, till utseendet liknande slätbladig Basilika. Amarant är känd inom matlagning sedan över 8000 år och fröna var stapelvara för aztekerna. Bladen kan tillredas som spenat och kan även avnjutas råa i en sallad. Det är en mycket dekorativ växt om man låter den gå i blom och fröna kan malas till ett mjöl. Hela frön kan också poppas som popcorn. Den behöver näringsrik och mullhaltig jord som ändå är väldränerad. Vattna den ofta och isolera eller skydda krukor och blomsterlådor mot alltför kraftig uppvärmning och uttorkning från direkt solstrålning.

Förodling: Kan sås inomhus i kruka året runt. Så fröna med någon cm emellan i fuktig såjord. Täck med plast och håll fuktigt. Börja skörda efter 4-5 veckor och plocka sedan blad efter hand. Plantera eventuellt ut plantor då risken för frost är över, avhärda innan utplantering.

Såtid förodling: Början av februari - slutet av maj

Direktsådd: Ej lämpligt

Såtid direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av april - mitten av oktober

Höjd: 10-30 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 200 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 1-2 centimeter

Radavstånd: 1-2 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: