Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Äppelgurka, Lemon frö

Lord Nelson
Art.nr 9588
En rund och slät citrongul gurka som trivs på friland. Plantan kan bindas upp men det går även bra att låta den ligga längs marken. När gurkan blivit gul är den mogen och den är god färsk men kan också läggas in.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Cucumis sativus Variant:  Lemon

En rund och slät citrongul gurka som trivs på friland, och inte skäms för sina rikliga gåvor. Den liknar en citron något. Plantan kan antingen bindas upp eller låtas slingra fram på marken. Gurkan är mogen först när den blivit gul. Skörda den i tid och låt den inte växa på sig för mycket. Om mogen frukt får sitta kvar på plantan hämmar det tillväxten av nya frukter. Kan ätas färska eller läggas in. Den behöver näringsrik och mullhaltig jord som inte torkar ur för snabbt men som ändå är väldränerad, vattna den ofta och låt den växa skyddat.

Förodling: 3-4 veckor före utplantering efter sista frost. Så 1 frö/kruka. Håll fuktigt. Ställ varmt +25ºC. När fröna grott, ställ ljust i rumstemperatur.

Såtid förodling: Början av maj - mitten av juni

Direktsådd: Så ej förrän jordtemperatur är +15°C. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täck gärna med fiberduk fram till blomning.

Såtid direktsådd: Mitten av maj - mitten av juni

Blom/Skördetid: Början av augusti - slutet av september

Frömängd: Räcker till 4-5 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 15 centimeter

Radavstånd: 125 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör