Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Aubrietia, Blue Cascade frö

Lord Nelson
Art.nr 5836
Rikblommande och vintergrön marktäckare som ger lysande färgklickar under vår och försommar. Passar bra i trädgårdens slänter eller stenpartier och lockar till sig flera olika pollinerare.
19 kr
I lager. (4 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Aubrietia x cultorum Variant: Blue Cascade

Detta är en elegant planta som bjuder på en härlig blå färg i olika nyanser. Blommorna är små och plantan lämpar sig mycket bra för trädgård och uteplatser där den livar upp med sina kraftfulla färger. Det är en populär blomma för att skapa färgklickar i trädgården och den växer bra i stenpartier. Den ger ifrån sig en härlig doft som lockar till sig fjärilar, bin och humlor. Plantan tycker om jord som är näringsrik och sandblandad. Jorden bör också vara väldränerad. Blue Cascade växer bra i hela landet.

Förodling: Så glest på fuktig såjord. Täck ej fröna. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ ljust i 18-21°C. Groningstid 2-3 veckor. Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka, i gödslad jord. Utplantera efter frost. Avhärda plantorna.

Såtid förodling: Början av februari - slutet av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av april - slutet av juni

Höjd: 10-12 centimeter

Frömängd: Räcker till 15-20 plantor

Livslängd: Perenn (flerårig)

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör