Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Bifftomat, Orange Queen frö

Lord Nelson
Art.nr 5784
Fin sort av bifftomat, främst för odling i växthus, men även utomhus under ideala förhållanden. Den får ett saftigt fruktkött som är sött i smaken och passar att ätas färsk till sallader och sommarmåltider.
19 kr
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Solanum lycopersicum Variant: Orange Queen

Den här bifftomaten får ett saftigt fruktkött med söta smaker. Den får en rund form med en fräsch färg i gulorange nyans. Tomaterna blir goda att ätas färska som de är till sallader eller andra goda sommarmåltider. Lämplig att odla i växthus men även utomhus, då under ideala förhållanden med en behaglig temperatur på ett skyddat ställe. Växer bäst i en väldränerad jord rik på näring. Plantorna behöver vattnas med jämna mellanrum och de behöver också ett stöd att klättra på. Fröna bör alltid förodlas ungefär två månader innan de planteras ut till växthus eller annan passande plats.

Förodling: 8-10 veckor före utplantering, lägsta nattemperatur +8°C. Använd såjord. Håll fuktigt, täck med plast, eller ställ i minidrivhus, ca 18-21°C. Efter uppkomst, ljust och svalare. Extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna kan hanteras, sätt 1/kruka i gödslad jord. Plantera om efterhand. Amatörsort.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: 150-200 centimeter

Frömängd: Räcker till 8-10 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 50 centimeter

Radavstånd: 70 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: