Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Bladselleri, Gewone Snij frö

Lord Nelson
Art.nr 5764
En aromatisk bladselleri med frisk smak. Bladen skördas efterhand på samma sätt som persilja och används som krydda i till exempel såser, soppor, grönsaksblandningar eller sallader. Den kan även torkas.
14 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Apium graveolens Variant: Gewone Snij

Bladselleri får vackra mörkgröna blad och har en mycket frisk och aromatisk sellerismak. Den kan också heta persiljeselleri, eftersom dess blad för tankarna till vanlig persilja och den används på liknande sätt, som en härlig krydda till fisk, sallader, grytor och såser. Det går utmärkt att torka bladen och använda dem senare. Bladsellerin växer bra i en matig jord full av näring. Plantorna bör vattnas bra med jämna mellanrum. Det rekommenderas att förodla fröna och då i en såjord som bör hållas fuktig, i slutet på vintern. Skördetiden börjar i mitten av sommaren.

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Täck mycket tunt med jord. Ställ i 18-20°C för groning, sedan ljust och svalare. Omplantera till 1 planta/kruka i gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Använd extrabelysning vid tidig sådd.

Såtid förodling: Början av februari - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - mitten av oktober

Höjd: ca 20 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 5 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 10-15 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör