Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Blåsalvia, Blue Angel frö

Lord Nelson
Art.nr 6085
En Blåsalvia med fint vävande växtsätt och lysande klarblå blommor. Passar utmärkt tillsammans med andra sommarblommor. Den är ätbar och kan strös över salladen, i kakor eller i sommardrycken.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Salvia patens Variant: Blue Angel

Blåsalvia är en prydnadssalvia med blå, vackra blommor, som passar mycket bra med andra sommarblommor. Den blir ungefär 60 till 70 centimeter hög. Den är faktiskt ätbar också, och kan ge salladen en vacker färg om man strör salvian över den. Den kan också strös i kakor eller i din sommardryck. Blåsalvia är egentligen en flerårig ört. Den får små jordknölar som man kan gräva upp och förvara frostfritt under vintern. Liksom de flesta salvier föredrar "Blue Angel" en solig plats och den är känslig för vind. Plantera ut den när det är säkert att de inte kan frysa så får den bäst förutsättningar att växa.

Förodling: Så glest mot fuktad såjord. Täck ej med jord, men gärna med vermiculite. Håll fuktigt och täck med plast. Ställ ljust i rumstemperatur. Omplantera 1 planta/kruka med gödslad jord. Ställ ljust och svalare. Använd gärna tillskottsbelysning. Utplantera efter frost.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: 60-70 centimeter

Frömängd: Räcker till 8-10 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör