Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Blomkål, Multih Head F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 9593
Denna blomkål utvecklar utöver sin huvudbukett tre till fem sidobuketter. Skörda huvudbuketten tidigt för att ge sidobuketterna förutsättningar att växa till sig. Kan till exempel ätas rå med dippsås eller ångkokas.
34 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Brassica oleracea Variant: Multih Head F1

Generös blomkål som utöver sin huvudbukett utvecklar 3 till 5 sidobuketter. Genom att skörda huvudbuketten i ett tidigt skede ges sidobuketterna bättre möjlighet att växa till sig. Kan med fördel avnjutas i rått tillstånd eller ångkokas, antingen i en sallad eller som direkt tilltugg med lite olika dippsåser. Kålväxter hämtar sin kraft och näring ur lerhaltiga jordar som gärna får vara mullrika och väldränerade. Glöm dock inte att vattna för de får inte utsättas för torka. Kålväxterna vill gärna ha en väl genomarbetad jord på djupet för att utveckla sig på bästa sätt ovan jord.

Förodling: 4-6 veckor före utplantering. Så på fuktad såjord. Täck tunt med jord. Håll fuktigt. Ställ varmt, 22 °C. Efter uppkomst, ljust och svalare. Extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord. Avhärda före utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av juni

Direktsådd: Direktsås när jordtemperatur är minst 5 °C, men förodling rekommenderas.

Såtid direktsådd: Början av april - mitten av juni

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Frömängd: Räcker till 8-10 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40-45 centimeter

Radavstånd: 60 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör