Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Blomstertobak, Avalon Appleblossom F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 5849
Denna Blomstertobak har en unik, läcker pastellfärg och ett kompakt växtsätt. Den blommar rikligt oavsett väderlek och blir ett vackert inslag i trädgården då den kan planteras ut i både rabatt och kruka.
29 kr
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Latinskt namn: Nicotiana x sanderae Variant: Avalon Appleblossom F1

Dekorativ Blomstertobak med en läcker rosaaktig pastellfärg med vit insida. Hela sommaren, oavsett väderlek, blommar denna blomstertobakssort ut rikligt tills dess att frosten tar vid. Plantan är ett vackert och behagligt inslag i din trädgård och kan planteras ut i både rabatt och kruka. Växten trivs utmärkt på både soliga och skuggiga platser och står sig även bra mot regn och blåst. Trivs allra bäst i jord som är näringsrik och väldränerad. Vattna och ge näring med jämna mellanrum för bästa resultat. Avlägsna även vissna blommor för att underlätta fortsatt blomning, sorten är tacksam och står i blom ända in i oktober.

Förodling: Så glest på fuktig såjord. Täck ej fröna. Håll fuktigt, täck m plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt, 20-24°C. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka, i gödslad jord. Utplantera efter frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 25 centimeter

Frömängd: Räcker till 15-20 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg: