Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Blomstertobak, Avalon Lime/Purple F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 5851
Nyutslagen är blomman ljust limefärgad med lite rosa kanter. Färgas sedan rosa och sist mörkt rosa. Den har ett kompakt växtsätt och blommar rikligt, passar både som kantväxt i rabatter och i kruka.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Nicotiana x sanderae Variant: Avalon Lime/Purple Bicolour F1

Frösorten ger en ettårig Blomstertobak med blommor i härliga skiftande färgtoner från ljus lime till olika rosa nyanser. Sorten är rikblommande och har ett kompakt växtsätt vilket gör den till ett vackert inslag i trädgården, både som kantväxt i rabatter och i kruka. Plantan trivs bra på både soliga och skuggiga platser och är dessutom härdig mot såväl regn som blåst. Optimala förhållanden innebär en väldränerad och näringsrik jord samt placering i ett soligt läge. Plantan har behov av regelbunden vattning och näring. Se till att avlägsna vissna blommor och blad för att främja blomningen.

Förodling: Så glest på fuktig såjord. Täck ej fröna. Håll fuktigt, täck m plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt, 20-24°C. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka, i gödslad jord. Utplantera efter frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 25 centimeter

Frömängd: Räcker till 15-20 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör