Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Blomstertobak, Crimson Bedder, röd frö

Lord Nelson
Art.nr 5852
Underbart rikblommande och lättodlad Blomstertobak som helt saknar doft. Blommorna går i klara mörkröda toner och det är en elegant växt som blir ett vackert inslag i både rabatt och kruka.
19 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Nicotiana x sanderae Variant: Crimson Bedder

Härligt rikblommande och lättodlad Blomstertobak som går i klara mörkröda färgtoner. Blomman saknar helt doft vilket får anses som ovanligt för en Blomstertobak som annars är kända för sina ljuvliga dofter. Växten är ett elegant och vackert inslag i både rabatt och kruka och blommar från juni och en bra bit in på höstkanten. Plantan är anspråkslös och trivs utmärkt på både soliga och skuggiga platser, den är dessutom härdig och tål både regn och blåst. Kommer tills sin rätt i jord som är näringsrik och väldränerad. Vattna och ge näring med jämna mellanrum för bästa resultat. Avlägsna även vissna blommor.

Förodling: Så glest på fuktig såjord. Täck ej fröna. Håll fuktigt, täck m plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt, 20-24°C. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka, i gödslad jord. Utplantera efter frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 40 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 7 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör