Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Blomstertobak, Lime Green frö

Lord Nelson
Art.nr 5853
Storvuxen och vacker Blomstertobak med dekorativa gulgröna blommor. Detta är en storslagen blomma som passar utmärkt i samplantering och som bakgrundsväxt. Tålig mot regn och blåst.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Nicotiana x sanderae Variant: Lime Green

Frösorten ger en ettårig och storvuxen blomstertobak med trumpetformade blommor i gulgröna toner. Växten blir omkring en meter hög under optimala förhållanden. Denna storslagna blomma passar förträffligt i samplantering och som bakgrundsväxt med sina fylliga färger. Sorten är tacksam att odla, den trivs utmärkt på både soliga och skuggiga platser och är dessutom tålig mot regn och blåst. Trivs allra bäst i jord som är väldränerad och näringsrik. Bör vattnas vid torka och var noga med att rensa bort fula och vissna blommor mellan varven. Denna sort blommar nästan hela sommaren och långt in i oktober.

Förodling: Så glest på fuktig såjord. Täck ej fröna. Håll fuktigt, täck m plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt, 20-24°C. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka, i gödslad jord. Utplantera efter frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 100 centimeter

Frömängd: Räcker till 6-7 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25-30 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör