Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Blomstertobak, Perfume Deep Purple F1, Doftande frö

Lord Nelson
Art.nr 5854
Vacker och rikblommande. Blir översållad av purpurlila, ca 5 cm stora vackert trumpetformade blommor. Blir ett elegant inslag i både rabatt, blomlåda och kruka och är tålig mot regn och blåst.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Nicotiana x sanderae Variant: Perfume Deep purple F1

Praktfull och ståtlig blomstertobakssort som ger stora vackert trumpetformade blommor på omkring fem centimeter i härligt djupa purpurlila färgtoner. Växten är tacksam att odla och trivs utmärkt på både soliga och skuggiga platser och är dessutom tålig mot regn och blåst. En mycket elegant blomma i all sin enkelhet som är ett trivsamt inslag i rabatten eller på uteplatsen eller balkongen i en fin kruka. Trivs ypperligt i näringsrik och lucker jord. Bör vattnas vid torka och var noga med att rensa bort vissnade blommor mellan varven. Växten blommar en bra bit in på höstkanten och föredrar ett soligt växtläge.

Förodling: Så glest på fuktig såjord. Täck ej fröna. Håll fuktigt, täck m plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt, 20-24°C. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka, i gödslad jord. Utplantera efter frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 50 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 4 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör