Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Blomstertobak, Stor-, Grandiflora, vit frö

Lord Nelson
Art.nr 5856
Underbart rikblommande och lättodlad blomma som är känd för sina starka dofter. Den är elegant och passar utmärkt i både kruka och sommarens rabatter. Tålig mot regn och blåst.
19 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Nicotiana alata Variant: Grandiflora

Ettårig rikt blommande sort i helvitt som är känd för sina starka och förföriska dofter. Mycket elegant blomma i all sin enkelhet, passar ypperligt i kruka eller i sommarens rabatter i trädgården. Anpassningsbar växt som trivs bra på både soliga och skuggiga platser och är dessutom tålig mot regn och blåst. Kommer till sin rätt i jord som är näringsrik och väldränerad. Vattna och ge näring med jämna mellanrum för bästa resultat. Avlägsna även vissna blommor. Plantan är tålig och tacksam, stjälkarna kan växa sig över en halvmeter höga och blommar hela sommaren samt en bra bit in på höstkanten.

Förodling: Så glest på fuktig såjord. Täck ej fröna. Håll fuktigt, täck m plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt, 20-24°C. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka, i gödslad jord. Utplantera efter frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 75 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 7 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25-30 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör