Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Busktomat, Balkonzauber frö

Lord Nelson
Art.nr 5785
Utmärkt, kompakt och låg sort för kruka på balkong/altan eller friland. Den ger tomater med en söt smak som kan plockas när de fått en fyllig och fin röd färg och ätas som de är eller tillagas.
19 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Solanum lycopersicum Variant: Balkonzauber

Trevlig och god tomatsort som har något mindre plantor. De får en söt smak och de kan plockas av när de fått en fyllig och fin röd färg. De kan ätas som de är eller tillagas. Detta är en förhållandevis lättodlad sort som trivs bra i en kruka som kan ställas på balkong, altan eller friland. De passar också utmärkt i växthus. De vill gärna växa i en näringsrik jord som är väldränerad och de behöver vattnas ordentligt med jämna mellanrum. Det är viktigt att fröna förodlas ungefär två månader innan man planterar om i kruka på en passande plats.

Förodling: 8-10 veckor före utplantering, lägsta nattemperatur +8°C. Använd såjord. Håll fuktigt, täck med plast, eller ställ i minidrivhus, ca 18-21°C. Efter uppkomst, ljust och svalare. Extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna kan hanteras, sätt 1/kruka i gödslad jord. Plantera om efterhand.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: 50-60 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 15 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt 

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör