Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Chilipeppar, Cayenne Long Slim frö

Lord Nelson
Art.nr 5703
Detta är en peperoni, de är goda i maträtter som till exempel grytor av olika slag. Den kan användas grön eller röd, färsk eller torkad. Sorten får långa, avsmalnande frukter med mycket stark smak.
27 kr
10 kr
Just nu 65% billigare!
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Capsicum annuum Variant: Cayenne Long Slim

Cayenne Long Slim är en pepperonisort vars frukter finns i gröna eller röda färger och kan användas i matlagning både i färsk och torkad form. Kan pigga upp flertalet anrättningar, och utgör framförallt ett härligt inslag i grytor, både vegetariska och köttgrytor. Sorten består av långa slanka frukter som frambringar en stark hetta. Odling i skyddat läge utomhus, alternativt i växthus rekommenderas. Frukterna blir bäst när plantan odlas i en näringsrik och väldränerad jord. Behöver också vattnas regelbundet. Finast skörd får du när plantan står i ett soligt växtläge, skördetiden börjar i mitten av sommaren och sträcker sig en bit in på hösten.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning (20-22°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera vid 8°C som lägsta nattemperatur.

Såtid förodling: Början av januari - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: 60-90 centimeter

Frömängd: Räcker till 15-20 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör