Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Chilipeppar, Chiluacle Negro frö

Lord Nelson
Art.nr 5704
Mycket lättodlad pepparfrukt som, i torkad form, används i mängder i det mexikanska köket. Läcker i grytor och såser. Ger stora skördar av lagom heta frukter. Avlägsna fröna innan förtäring, de är hetast.
41 kr
14 kr
Just nu 65% billigare!
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Capsicum annuum Variant: Chiluacle Negro

Chiluacle Negro är i torkad form en mycket lättodlad chilipepparfrukt som är omåttligt populär i det mexikanske köket. Passar utmärkt som spets i många grytor och såser. Odla des planta i växthus, på balkong eller i en kruka på altanen där den också funkar fint som dekoration. Vattna och gödsla regelbundet för att optimera skördetiden som sträcker sig en bit in på hösten. Växten trivs allra bäst i ett soligt växtläge. Sorten lämnar ofta ifrån sig stora skördar med lagom heta frukter. Ligger på 3/5 på Scoville-skalan. Avlägsna de heta fröna innan förtäring - använd en kniv och tvätta händerna ordentligt direkt efter beröring.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning (20-22°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera vid 8°C som lägsta nattemperatur.

Såtid förodling: Början av januari - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: 40-60 centimeter

Frömängd: Räcker till 2-3 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör