Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Chilipeppar, Hot Lemon frö

Lord Nelson
Art.nr 5705
Detta är en spännande chilisort med som namnet antyder doft och smak av citrus! Den får ca 4 cm långa, läckert gula frukter med stark hetta. Passar ypperligt till heta räkrätter.
29 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Capsicum baccatum Variant: Hot Lemon

Frösorten ger en exotisk chilipeppar som har en upplyftande doft och smak av citrus. Denna ettåriga chiliplanta ger cirka 4 cm gulaktiga frukter med mycket hetta, sorten passar utmärkt som krydda till heta räkrätter. Ta bort de små, heta fröna innan förtäring och var noga med att tvätta händerna grundligt direkt efter beröring. Frukten kan antingen odlas i växthus, på balkong eller i en kruka på altanen, plantan är fin som dekoration på uteplatsen också. Se till att vattna och ge näring med jämna mellanrum för att göra det mesta möjliga av skördetiden, som startar i juli.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning (20-22°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera vid 8°C som lägsta nattemperatur.

Såtid förodling: Början av januari - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: ca 50 centimeter

Frömängd: Räcker till 4-5 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör