Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Chilipeppar, Fundador F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 5706
Denna sort är en typ av Jalapeño som är kända för sina släta och jämna frukter. Frukterna är slanka och blir ca 7 cm långa och drygt 2 cm breda. De odlas i växthus eller i skyddat läge utomhus.
29 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Capsicum annuum Variant: Fundador F1

Denna ettåriga Fundador F1 är en jalapeñosort vars frukt kännetecknas av sin extremt släta och jämna yta. De slanka 7 centimeter långa och drygt 2 centimeter breda frukterna har formen av ett mindre avlångt päron. Skördesäsongen inleds i början av juli och du kan fortfarande få fina chilifrukter en bra bit in på höstkanten. Plantan föredrar ett soligt växtläge för att kunna växa optimalt. Finner sig till rätta i jord som är näringsrik och väldränerad och behöver vattnas regelbundet. Den här chilifrukten räknas som mellanstark och passar utmärkt som god smakupphöjare i flertalet rätter.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning (20-22°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera vid 8°C som lägsta nattemperatur.

Såtid förodling: Början av januari - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: ca 125 centimeter

Frömängd: Räcker till 4-5 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör