Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Chilipeppar, Jamaican Bell frö

Lord Nelson
Art.nr 5707
Välsmakande och mild. Klarröda, mycket vackra frukter, vars klockform givit växten dess namn. Doftar friskt och syrligt, påminner om rabarberdoft. Kanske inte rätt val när man vill ha den riktigt heta grytan, men en kulinarisk upplevelse serverad ostfylld och ugnsgratinerad. Växer kraftigt och kan bilda en hög buske.
29 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Capsicum baccatum Variant: Jamaican Bell

Smakrik och på samma gång mild chilifrukt som i moget tillstånd får en stark klarröd färg. Jamaican Bell har en vacker klockform och dess utseende har även givit frukten dess namn. Frukten har en frisk och syrlig doft som till viss del påminner om rabarber. Ligger på 3/5 på Scoville-skalan och är därmed inte chilin som man väljer till de allra hetaste rätterna men det utesluter inte att denna chilifrukt kan frambringa en smakrik upplevelse. Plantorna växer intensivt och bildar till slut en stor, vacker buske. Plantorna blommar främst under sensommaren. Växten föredrar ett soligt växtläge.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast el. ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning (20-22°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera vid 8°C som lägsta nattemp.

Såtid förodling: Början av Januari - Slutet av Mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Såtid direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av Juli - Slutet av September

Höjd: c:a 100-125 centimeter

Frömängd: Räcker till c:a 2-3 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 80-100 centimeter

Radavstånd: 80-100 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör