Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Flaskkurbits, Kalebass frö

Lord Nelson
Art.nr 5887
Ett ettårig slingerväxt som producerar dekorativa frukter som kan plockas på höstkanten och hängas upp för torkning. Flaskkurbits växter gärna mot en solig vägg eller spaljé och kan nå en höjd på 2,5 m.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Lagenaria siceraria

Flaskkurbits eller Kalebass som den också kallas är en ettårig slingerväxt som producerar små spännande och dekorativa frukter. Flaskkurbitsen är en tacksam, hög växt som kan nå upp till en höjd på cirka 250 cm och växer snabbt mot vägg eller spaljé om solen ligger på. Plocka frukterna på höstkanten och häng sedan upp de för torkning. De torkade frukterna har en urgröpt form som passar utmärkt som vaser eller skålar av olika slag. Växten mår som bäst i mullrik och välgödslad jord i soliga lägen. Lämpligen i en stor kruka på balkong eller altan som du sedan kan flytta allt eftersom.

Förodling: Fyll krukan med 2/3 gödslad blomjord och resten såjord. Så 1 frö/kruka i den fuktade såjorden. Ställ varmt under groningen. Håll fuktigt. Efter uppkomst ställ ljust. Vattna och ge näring. Utplantera efter frost.

Såtid förodling: Mitten av april - mitten av juni

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av augusti - slutet av oktober

Höjd: ca 250 centimeter

Frömängd: Räcker till 5-8 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 75 centimeter

Radavstånd: 75 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: