Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Flitiga Lisa, Athena F1, Dubbel,bl fr. frö

Lord Nelson
Art.nr 5889
En Flitiga Lisa med bedårande dubbla rosenliknande blommor och med ett lågt och utbrett växtsätt. Den är utmärkt som krukväxt men passar även utomhus i både soliga och skuggiga lägen efter frosten passerat.
29 kr
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Latinskt namn: Impatiens walleriana Variant: Athena F1 mix

En bedårande ljuvlig Flitig Lisa som ger en dubbel uppsättning av rosenliknande blommor, går även under namnet Rosenlisa. Tacksam och mycket lättskött utplanteringsväxt som vid skuggig placering kan blomma ut ordentligt även en regnig och kall sommar. Låg sort cirka 30 centimeter över marken och ett utbrett växtsätt. Sorten är förträfflig som krukväxt. Vänta med placering utomhus tills frosten passerats då blomman är mycket frostkänslig. Mår bra av välgödslad och porös jord som vattnas rikligt men trivs i de allra flesta lägen. För att blommar ska hålla sin form behöver den toppas med jämna mellanrum.

Förodling: Så glest på fuktad såjord. Täck ej med jord, men gärna med vermiculite. Håll sådden fuktig och ställ ljust. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord. Ställ ljust och svalt.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: ca 30 centimeter

Frömängd: Räcker till 12-15 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt - helskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg: