Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Frilandstomat, Tigerella, Strimmig frö

Lord Nelson
Art.nr 5792
En tomat med härligt röd färg med gyllene ränder och delikat smak. Den har en skördetid på fyra månader som börjar i juli och den för förodlas med start 8-10 veckor innan utplantering.
19 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Solanum lycopersicum Variant:  Tigerella

Det här är en unik och vacker tomatsort som dessutom bjuder på delikata smaker. Tomaterna får en härlig röd färg med gyllene ränder. Skördetiden för den här sorten sträcker sig i fyra månader och börjar i juli. För att plantorna ska växa och må bra behöver de en väldränerad jord med högt näringsinnehåll. Plantorna behöver vattnas ordentligt med jämna mellanrum. De trivs bra i växthus och kan också odlas utomhus, men då behöver de en skyddad plats. Förodling passar bäst för den här sorten. Den kan påbörjas i mars och plantorna planteras ut efter drygt två månader.

Förodling: 8-10 veckor före utplantering, lägsta nattemperatur +8°C. Använd såjord. Håll fuktigt, täck med plast, eller ställ i minidrivhus, ca 18-21°C. Efter uppkomst, ljust och svalare. Extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna kan hanteras, sätt 1/kruka i gödslad jord. Plantera om efterhand.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: 150-200 centimeter

Frömängd: Räcker till 15 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 50 centimeter

Radavstånd: 70 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör