Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Krukgurka, Baby F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 9589
En läcker minigurka, perfekt att odla i stor kruka. Ger generösa skördar av välsmakande knapriga frukter med slätt skal som är som bäst då de blivit 8-10 cm långa. Plantan behöver ej pollineras och är motståndskraftig mot mjöldagg.
41 kr
14 kr
Just nu 65% billigare!
I lager. (4 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Cucumis sativus Variant: Baby F1

En kompakt växande läcker minigurka väl anpassad att odlas i stor kruka eller låda. Mycket generösa skördar av välsmakande knapriga gurkor med slätt skal. Skörda gurkorna när de uppnått en längd av cirka 8 till 10 cm, inte mer, då är de som bäst. Skörda allt eftersom de blir klara och njut av dom färska som dom är. Plantan behöver inte pollineras. Sorten är även motståndskraftig mot mjöldagg. Den behöver näringsrik och mullhaltig jord som inte torkar ur för snabbt men som ändå är väldränerad. Tänk på att vattna den ofta.

Förodling: 4-6 veckor före utplantering. Sätt inte ut för tidigt, lägsta nattemperatur 12-15°C. Så 1 frö/kruka. Fyll krukan med 2/3 gödslad jord och övre 1/3 med såjord. Håll fuktigt. Ställ varmt för groning, 25°C. När fröna grott, ställ ljust i rumstemperatur.

Såtid förodling: Början av februari - slutet av juni

Direktsådd: Ej lämpligt

Såtid direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av april - slutet av oktober

Frömängd: Räcker till 3-4 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 50 centimeter

Radavstånd: 75 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: