Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Hänglobelia, Saphir, blå frö

Lord Nelson
Art.nr 5949
En Lobelia med hängande rikligt växtsätt och ljusgrönt bladverk med massor av blå blommor med vit prick i mitten. Passar utmärkt som kantväxt i rabatter, blomlådor eller urnor.
27 kr
13 kr
Just nu 51% billigare!
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Lobelia erinus Variant:  Saphir

Denna variant av Lobelia har ett hängande, rikligt växtsätt. Den har ett vackert ljusgrönt bladverk och rikligt med blå blommor med en vit prick i mitten. Lobelior fungerar alldeles utmärkt som kantväxt eller i balkonglåda. Den är inte svårodlad, men fröna är väldigt små. Ett bra sätt att så är i en kruka med sandblandad jord så sår man fröna utan att mylla ner. Man lägger en plast ovanpå som tas bort när fröna börjar gro. Lobelia trivs mindre bra i hög värme, och måste vattnas vid risk för torka. Man bör ge regelbunden näring under hela växtsäsongen.

Förodling: Så 10-12 frön direkt i slutkruka. Fyll krukan med 2/3 gödslad blomjord och övre 1/3 med såjord. Täck ej fröna med jord. Täck med plast och håll fuktigt. Ställ ljust i 20-24°C. Ta bort plasten när fröna grott och ställ ljust och svalt. Ge extra belysning vid tidig sådd. Utplanteras efter frost.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: 5-10 centimeter

Frömängd: Räcker till 200-250 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 15 centimeter

Radavstånd: 15 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg: