Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Hängpetunia, Showers Burgundy frö

Lord Nelson
Art.nr 6018
Rikblommande Petunia i underbara färger som först växer upprätt till ca 30 cm men sedan övergår i ett hängande växtsätt. Passar perfekt i hängamplar, balkonglådor och krukor. Men kan även planteras som marktäckare.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Petunia hybrida Variant: Showers Burgundy

Rikblommande sort i underbara färger som får 50-60 cm långa rankor och som namnet antyder passar särskilt bra i hängamplar. Gör sig även bra i balkonglådor och krukor. Växer först upprätt till cirka 30 cm men övergår sedan i ett hängande växtsätt. Kan även planteras som en tät markväxande blomma och bildar då en mycket dekorativ yta i landskapet. Blommar till slutet av september men är mycket frostkänslig. Dess karakteristiska hängande växtsätt gör den också möjligen lämplig att låta få växa mot en spaljé längst till exempelvis husväggen.

Förodling: Så glest mot fuktad såjord. Täck ej med jord. Håll fuktigt och täck med plast. Ställ ljust i rumstemperatur. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord. Ställ ljust och svalt. Tillskottsbelysning ger knubbigare plantor. För buskigare plantor, toppa 1-2 veckor efter omplantering. Mycket frostkänslig. Plantera inte ut för tidigt.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: ca 30 centimeter

Frömängd: Räcker till 5-6 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör