Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Heliotrop, Marine, blå, Doftande frö

Lord Nelson
Art.nr 5903
Väldoftande växt med stora, violettblå blomflockar som blir en dramatisk kontrast mot bladen som är grova och klargröna. Behöver förodlas och är inte helt enkel men resultatet vid utplantering är absolut enastående.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Heliotropium arborescens L. Variant: Marine

Stora och vackra violettblå sjok av blommor pryder denna väldoftande utplanteringsväxt. De klargröna och grova bladen bildar en utmärkt och lite dramatisk kontrast mot de sköra violetta blomflockarna. Denna ettåriga växt behöver förodlas, en process som kan dra ut på tiden något, men som är väl värd besväret då det senare resultatet vid utplantering är absolut enastående. Den växande plantan mår som bäst i en välgödslad och mullrik jord. Ge näring och vattna regelbundet och placera gärna i soligt växtläge. Vid utplantering bör du tänka på att plantan är känslig för frost. Växten är inte speciellt hög så inget stöd krävs.

Förodling: Tryck fröna glest mot fuktad såjord. Täck bara med plast och håll fuktigt. Ställ sådden varmt, 25°C och ljust. Endast omkring 1/3 av fröna gror och det kan ta tid. Efter uppkomst ställ ljust och svalt. Omplantera till 1 planta/kruka i gödslad jord. Vattna och ge näring regelbundet. Utplantera efter frost. Plantorna är frostkänsliga.

Såtid förodling: Början av mars - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 40 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 2-3 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 30 centimeter

Radavstånd: 30 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör