Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Husarknappar, Million Suns, gul frö

Lord Nelson
Art.nr 5906
En fantastiskt användbar sommarblomma! Bildar översvallande, ständigt rikliga mängder av söta, gula blommor som står tåliga i rabatten i alla väder. Passar fint både som marktäckare och i kruka.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Sanvitalia procumbens Variant: Million Suns

Husarknappar är en härlig sommarblomma som passar överallt och plantan producerar ständigt mängder av söta, gula blommor som står tåliga i rabatten i alla väder. Blommans kronblad är enkelradiga, i lysande ljust gula toner med en mörkare mitt. Stjälkens gröna blad är långsmala och skapar en härligt frodig känsla i rabatten. För ett buskigare och mer kompakt uttryck kan blomman med fördel toppas. Placeras lämpligast i näringsrik och väldränerad jord, gärna i ett soligt växtläge. Plantan är ettårig och lämpar sig fint både som marktäckande växt och planterad i kruka.

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ krukan i ca 20°C. Efter uppkomst, ställ ljust och svalare. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 2-3 plantor/kruka, i gödslad jord. Var rädd om rötterna. Utplantera efter sista frost. Avhärda plantorna innan utplantering.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: 15-20 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 10 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 15 centimeter

Radavstånd: 15 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör