Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Huvudsallat, Hilde II, Såband frö

Lord Nelson
Art.nr 5746
Detta är en bra sort av huvudsallat som är lätt att odla och som ger jämna huvuden med spröda blad av fräsch smak. Du kan skörda bara blad eller hela plantor efter hand.
41 kr
14 kr
Just nu 65% billigare!
I lager. (4 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Lactuca sativa Variant: Hilde II

Den här frösorten ger utsökta och nätta sallatshuvuden med blad i fräscha smaker. De är lätta att odla och de passar som tillbehör till många olika maträtter. De växer som bäst på friland, i en väldränerad jord som håller en bra fuktighet. Det är viktigt att vattna plantorna väl med jämna mellanrum. Här använder du dig av såband för att skapa rätt distans mellan fröna. För att få härliga skördar vid flera tillfällen under sommaren kan man välja att så nya frön då och då. Direktsådd rekommenderas från april och framåt.

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - juli. Riv av en lagom lång remsa av såbandet och lägg i såfåran. Vattna noga innan såbandet täcks med jord. Se till att inga ändar sticker upp (fåglar kan dra upp bandet). Viktigt att hålla sådden fuktig. Sallatsfrön gror dåligt i hög värme, ej över +20°C.

Såtid direktsådd: Början av april - slutet av juli

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Frömängd: Räcker till ca 6 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 30-40 centimeter

Radavstånd: 30-40 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg: