Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Kantlobelia, Crystal Palace frö

Lord Nelson
Art.nr 5951
Kantlobelia med intensivt blå blommor som används främst som kantväxt i rabatter, blomlådor och urnor. Den har även ett vackert mörkgrönt bladverk som täcker bra. Kan blomma rikligt redan på försommaren.
14 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Lobelia erinus Variant: Crystal Palace

En vacker variant av Lobelia med intensivt blå blommor. Den har också ett vackert mörkgrönt bladverk, och passar mycket bra i balkonglådor eller amplar samt som kantväxt där bladverket täcker bra. Den har en mycket lång blomningsperiod, men trivs mindre bra i intensiv hetta. I sin ursprungliga miljö i Sydafrika är den vinterblommande, och i Europa blommar den ofta mycket rikligt redan på försommaren. Den är egentligen inte svår att odla, men fröna är mycket små. Som jordmån gärna sandblandad, lucker jord med bra näringsinnehåll. Man bör ge näring regelbundet under blomningsperioden, och ge vatten regelbundet då den inte ska torka ut.

Förodling: Så 10-12 frön direkt i slutkruka. Fyll krukan med 2/3 gödslad blomjord och övre 1/3 med såjord. Täck ej fröna med jord. Täck med plast och håll fuktigt. Ställ ljust i 20-24°C. Ta bort plasten när fröna grott och ställ ljust och svalt. Ge extra belysning vid tidig sådd. Utplanteras efter frost.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: ca 10 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 200 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 15 centimeter

Radavstånd: 15 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: