Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Kantlobelia, Snowball, vit frö

Lord Nelson
Art.nr 5953
Kantlobelia med mängder av små vita blommor som används främst som kantväxt i rabatter, blomlådor och urnor. Det är svårt att få varianten helt vit och därför kan enstaka blå blommor förekomma. Den är mycket populär bland fjärilar.
19 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Lobelia erinus Variant: Snowball

Lobelia har sitt ursprung i Sydafrika där den blommar på vintern. I Europa används den flitigt som kantväxt, som växt i ampel eller i balkonglådor. Lobelia är inte svårodlad, men fröna är mycket små. Vill ha dränerad, näringsrik jord. Lobelia trivs mindre bra om det är alltför varmt, och bör inte planteras på ställen där det kan bli mycket hett. De ger dock rik blomning även i lite kallare försommarväder. Denna variant är framtagen för att ge vita blommor, men det är svårt att få varianten helt vit, och enstaka blå blommor kan förekomma. Växten är mycket populär bland fjärilar.

Förodling: Så 10-12 frön direkt i slutkruka. Fyll krukan med 2/3 gödslad blomjord och övre 1/3 med såjord. Täck ej fröna med jord. Täck med plast och håll fuktigt. Ställ ljust i 20-24°C. Ta bort plasten när fröna grott och ställ ljust och svalt. Ge extra belysning vid tidig sådd. Utplanteras efter frost.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - slutet av september

Höjd: ca 10 centimeter

Frömängd: Räcker till 200-250 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 15 centimeter

Radavstånd: 15 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: