Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Joraform Kompostbehållare roterande JK270 inkl högt stativ

Joraform
Art.nr 4022
Roterande kompost, nu med förbättrad och stabilare isolering för extra snabb kompostering, bara 6-8 veckor till jord, och med enkel tömning och god isolering.
5490 kr
Klarna Delbetalning från 272 kr/mån. (24 mån.)
Beställningsvara. Leveranstid: 7-14 dagar

Fler kategorier med liknande produkter

Roterande kompostbehållare för snabb kompostering

Är du less på att det är svårt att tömma din kompostbehållare? Tycker du att det tar för lång tid innan det blir jord? Då ska du prova Joraforms roterande kompostbehållare i stället!

Joraform roterande kompost är en enkel bekväm roterande kompostbehållare som snabbt förvandlar ditt matavfall till näringsrik jord som du kan använda i din trädgård. Kompostbehållaren har två fack, och du börjar att fylla matavfall i det ena facket. När du fyllt det färdigt låter du det sedan eftermogna i lugn och ro, medan du övergår till att fylla det andra facket. När fack två är fyllt tömmer du fack ett och börjar fylla det igen, medan nu fack två får eftermogna. Ett evigt kretslopp.

För att kompostering ska fungera optimalt behövs lufttillförsel och effektiv omblandning av materialet. Detta är absolut nödvändigt för att processen ska fungera effektivt. Omblandning behövs dels för att det färska avfallet ska komma i kontakt med det redan förmultnade och göra processen mer effektiv, och dels för att tillföra luft, eftersom komposteringsprocessen kräver mycket syre. Detta är något som med Jorakomposten blir mycket enkelt som smidigt eftersom den är gjord för att roteras, och när den roteras blandas materialet! Man kan dessutom enkelt anpassa lufttillförseln till avfallsmängden med hjälp av ventiler på kompostens gavlar.

Vid kompostens nedbrytning bildas värme. Olika mikroorganismer börjar arbeta vid olika temperaturer. Kompostbehållarna är välisolerade och temperaturen kan stiga ända upp till +75°C när nedbrytningen är som mest aktiv. Med en isolerad, roterande kompostbehållare får man en jämnare temperaturfördelning och en aktiv nedbrytningsprocess i hela massan. Därför går komposteringen snabbt; ca 6-8 veckor. Den höga temperaturen gör jorakomposterna särskilt lämpade för köksavfall.

Kompostbehållaren är också mycket enkel att tömma, ställ bara skottkärran under komposten och öppna luckan samt rotera komposten så att kompostjorden ramlar ner i skottkärran. Snabbt och enkelt!

Kompostbehållaren är tänkt att ställas på marken med det medföljandehöga  stativet, men vill man förenkla tömningen av den än mer så kan man köpa till ett lägre stativ för att hänga den på väggen

Naturligtvis är den isolerad för att klara svenska vinterförhållanden, men den kräver då påfyllning och rotering varje dag, och under riktigt kalla perioder kan man få lägga in en varmvattenflaska för att hålla temperaturen uppe. Det rekommenderas för dig som bor i Norrland att välja modell JK270 eftersom denna rymmer mer avfall och därför inte fryser lika snabbt.

Det är viktigt att ni använder rätt strömaterial i er kompostbehållare. Joraform rekommenderar vanliga träpellets, dvs samma som du värmer hus med. Det behövs för att neutralisera kvävehälten i matavfallet samt att suga upp överflödigt vatten i avfallet.

Tekniska data
Yttermått 1160x886 mm
Vikt 38 kg
Volym ca 270 l
Kapacitet Upp till 30 liter/vecka
Förbättrad isolering 50 mm polyeten-cellplast som är starkare och stabilare än tidigare.
Magneter på handtagen förenklar tömningen.
Ytterskal Galvaniserad lackad stålplåt.
Jorakomposten är tillverkad av beständiga och återvinningsbara material. 


Komposten levereras omonterad, monteringsanvisning medföljer liksom en liten handbok i kompostering.
Lämplig för två små hushåll på 1-2 personer, eller ett större hushåll på 4-6 personer samt förskolor.
Denna modell rekommenderas för norrländskt klimat

Ladda hem vårt produktblad i pdf här

OBS Denna kompost kan tyvärr inte skickas utanför Sverige

Gör som många andra nöjda kunder, skaffa en roterande kompostbehållare, du kommer inte att ångra dig!

Tekniska data
Yttermått 1160x886 mm
Vikt 38 kg
Volym ca 270 l
Kapacitet Upp till 30 liter/vecka

kent torvenius (2013-09-21) - Bästa komposten man kan ha - 5 av 5
äntligen sa jag för 3 årsen när jag hittade denna kompostbehållare Som var nedlagd i produktion då Den har fungerat i alla väder Tar lite lång tid på höst och vinter Kan bero på ägaren också Hur man sköter den Ska därför beställa en till så att dom täcker mitt behov inte varje år man får plommon som det vore druvklasar i trädet Helt nöjd Får ut många skottkärror med jord Minst 4 Som används på våren Härlig mullrik jord KÖP DEN

(2010-09-09) - - 1 av 5

Skriv din egen recension om produktenBetyg: