Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Körsbärstomat, Sungold F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 5797
Sungold sägs vara världens sötaste tomat, den får små nätta tomater med tunt skal som är mycket saftiga och utsökta. Den ger riklig skörd och trivs allra bäst i växthus. Skotten i bladvecken ska tas bort.
34 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Solanum lycopersicum Variant: Sungold F1

Sungold sägs vara den sötaste tomatsorten i världen. Den får små och nätta tomater med tunt skal som är mycket saftiga och fina i smaken. Skördarna brukar vara rikliga. De trivs allra bäst i växthus men kan också odlas utomhus. Då är det viktigt att de får ett skyddat läge. För att de ska växa bra krävs en väldränerad och näringsrik jord, samt regelbunden bevattning. För den här sorten rekommenderas förodling. Plocka bort skotten i bladvecken och ruska lätt på blomklasen för att fruktsättningen ska gynnas.

Förodling: 8-10 veckor före utplantering, lägsta nattemperatur +8°C. Använd såjord. Håll fuktigt, täck med plast, eller ställ i minidrivhus, ca 18-21°C. Efter uppkomst, ljust och svalare. Extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna kan hanteras, sätt 1/kruka i gödslad jord. Plantera om efterhand.

Såtid förodling: Början av mars - mitten av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: 150-200 centimeter

Frömängd: Räcker till 5-7 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 50 centimeter

Radavstånd: 70 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör