Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Kryddsalvia, frö

Lord Nelson
Art.nr 5763
Vackert blåblommande kryddväxt med silvergröna, något ludna, aromatiska blad. En liten, vintergrön buske som kan behöva täckas vintertid för att överleva. Lockar till sig mycket bin och insekter.
24 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Salvia officinalis L.

Salvia är en kryddväxt med kraftfull smak som passar perfekt färsk eller torkad till fågel, fläskkött, lamm och kålrätter och är väldigt populär i det italienska köket. God också i sallader, potatisrätter och dressingar. Det är växtens blad som man använder och dessa kan hängas upp för att torka. Bladen blir krispiga och mycket goda att äta om du steker dem i smör. Plantorna utvecklas till mindre buskar i rabatten och får en fräsch grön färg. De vill helst växa i en lätt och porös jord och kan sättas i både kruka och rabatt. De bör inte vattnas för mycket, men gärna när det ser torrt ut. Fröna bör förodlas och ska då hållas fuktiga. Skörda efterhand, skär av hela stjälkar för torkning innan plantan blommar. 

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Ställ vid 20°C för groning. Håll fuktigt. Sätt sedan 1 planta/kruka med gödslad jord. Ställ ljust.

Såtid förodling: Början av mars - slutet av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juli - mitten av oktober

Höjd: ca 40 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 20 plantor

Livslängd: Perenn (flerårig)

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör