Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Lavendel, Ellagance Ice, vit frö

Lord Nelson
Art.nr 5938
Fantastiskt väldoftande och vacker kryddväxt som lockar till sig bin och fjärilar. Blommorna är vita och dekorativa i perennrabatten. Skörda när blommorna precis slår ut. Binds till små buketter som får hänga och torka.
34 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Lavandula angustifolia Variant: Ellagance Ice

Detta är en mycket väldoftande och vacker kryddväxt som har en stark attraktion på både bin och fjärilar. Denna variant har vita blommor och är dekorativ i perennarabatten. Blommorna kan plockas och torkas precis när de slår ut. Binds till små buketter som får hänga och torka. De torkade blommorna ingår till exempel i den franska kryddblandningen Herbes de Provence, Provensalska örter. Den vill växa soligt. I sin ursprungsmiljö, bergen i Frankrike och Spanien, växer den i torr, väldränerad jord som dock bör ha högt näringsinnehåll. Den är ganska känslig för alltför fuktig jord. 

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Täck tunt med jord eller vermiculite. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ krukan i 18-20°C. Efter uppkomst, ställ ljust och svalt. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera sätt 1/kruka i gödslad jord. Vid tidig sådd utplantera efter frost, vid sommarsådd övervintra plantorna i skyddat läge.

Såtid förodling: Början av januari - slutet av februari

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juni - mitten av oktober

Höjd: 30-35 centimeter

Frömängd: Räcker till 9-10 plantor

Livslängd: Perenn (flerårig)

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör