Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Lavendel, Doftande frö

Lord Nelson
Art.nr 5937
Väldoftande och vacker Lavendel med verkligt lavendelblå blommor som lockar till sig bin och fjärilar. Den passar utmärkt i rabatt och blommorna kan skördas direkt när de slår ut och torkas.
19 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Lavandula angustifolia

Denna lavendel med verkligt lavendelblå blommor är mycket väldoftande och mycket populär bland insekter som bin och fjärilar. Den gör sig riktigt bra i en rabatt, och blommorna kan skördas direkt när de slår ut och torkas. De ingår i de flesta provensalska kryddblandningar, men kan också användas som doftpåsar i linneskåp. De torkade blommorna anses hålla mal och insekter borta. Växten vill ha relativt torr, väldränerad jord med högt näringsinnehåll. Den tål inte alltför blöt jord. Denna variant är perenn och blommar året efter sådd. Den övervintrar under hyggliga förhållanden. För kalla regioner övervintrar den i kruka inomhus.

Förodling: Så glest i fuktad såjord. Ställ krukan i kylskåpet i 3-6 veckor. Ta ut den och när fröna grott sätts de 1 planta/kruka med gödslad jord. Ställ ljust och svalt. Utplanteras efter frost.

Såtid förodling: Mitten av februari - mitten av juni

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juli - mitten av oktober

Höjd: ca 40 centimeter

Frömängd: Räcker till ca 25 plantor

Livslängd: Perenn (flerårig)

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: