Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Lavendel, Sommar-, Spanish Eyes, Doftande frö

Lord Nelson
Art.nr 5940
Detta är en variant av Lavendel med den rätta ljuvliga doften och de vackra blålila blommorna. Den kan övervintras i kruka inomhus, den har en lång blomningstid och är en favorit bland pollinerare.
29 kr
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Latinskt namn: Lavandula multifida Variant: Spanish Eyes

Lavendel är en av de allra äldsta trädgårdsväxterna och odlades redan före de gamla egyptierna. Det är blommans doft som gör den så eftertraktad som parfym och olja. Den här varianten är en lavendel med den rätta, ljuvliga doften och de vackert blålila blommorna. Den trivs bäst i sandblandad, väldränerad jord. I sin ursprungliga miljö runt Medelhavet är växten flerårig, men i Norden är det oftast svårt att få den att övervintra. I kruka som tas in för vinterförvaring är det förstås fullt möjligt. Växten blommar under en lång säsong, och är en absolut favorit bland bin och humlor.

Förodling: Så glest i fuktig såjord. Täck tunt med jord eller vermiculite. Håll fuktigt, täck med plast. Ställ krukan i ca 18-20°C. Efter uppkomst, ställ ljust och svalt. Använd extrabelysning vid tidig sådd. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka, i gödslad jord. Utplantera efter sista frost.

Såtid förodling: Mitten av mars - slutet av april

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: 50-70 centimeter

Frömängd: Räcker till 10-12 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 25 centimeter

Radavstånd: 25 centimeter

Sådjup: 0,2 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg: