Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Lejongap, Hög, bl färger frö

Lord Nelson
Art.nr 5942
En praktfull blomma, en fröblandning som ger många nyanser från gult till rött och med inslag av rosa och vitt. Blomman liknar en mun som sluter sig om pollinerande insekter så det fastnar mycket pollen på dem.
8 kr
I lager. (0 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Latinskt namn: Antirrhinum majus

Lejongap är en praktfull blomma som gör sig mycket bra som snittblomma. Lejongap finns i många färgställningar, och i denna blandning finns många nyanser från gult till rött med inslag av rosa och vitt. Den har odlats som trädgårdsväxt i Europa sedan 1500-talet. Namnet Lejongap kommer sig av att blomman liknar en mun som öppnar sig för pollinerande insekter och som sedan sluter sig om insekten så att det fastnar mycket pollen på insekten. Växten är inte svår att odla, men fröna är mycket små och kan vara lite pyssliga att så. Som jord används lucker, väldränerad jord med bra näringsinnehåll.

Förodling: Så glest, tryck fröna mot fuktad såjord. Täck med plast och håll fuktigt. Ställ ljust. Omplantera till 1 planta/kruka med gödslad jord när plantorna är stora nog att hantera. Ställ ljust och svalt. Utplantera efter sista frost.

Såtid förodling: Mitten av mars - slutet av april

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: ca 80 centimeter

Frömängd: Räcker till 6-8 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 0 centimeter

Växtläge: Soligt - halvskugga

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör