Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Chilipeppar, Piment d'Espelette frö

Lord Nelson
Art.nr 5709
Detta är en utmärkt sort för utomhusodling, men den fungerar även bra i växthus. Ger C-vitaminrika frukter som kan mixas till chilipulver eller avnjutas färska, torkade och djupfrysta.
41 kr
14 kr
Just nu 65% billigare!
I lager. (2 st) Leveranstid: 3-10 dagar

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Capsicum annuum Variant: Piment d'Espelette

Denna sort är perfekt anpassad för utomhusodling, även om den går lika bra att odla i växthus. Mals antingen ned till ett chilipulver eller avnjut färska eller torkade i olika maträtter. Piment d'Espelette kommer ursprungligen från Mexico men började odlas i Frankrike under 1600-talet och är idag en exklusiv och populär ingrediens i det sydfranska köket. Sorten är inte den hetaste chilipepparn då den rankas lågt på Scoville-skalan, men det färdiga pulvret har ändå en nyanserad och fyllig kryddighet som ger en frejdig och subtil hetta. Ta bort de heta fröna innan förtäring. Ge näring och vattna regelbundet.

Förodling: Så i fuktad såjord. Håll fuktigt, täck med plast eller ställ i minidrivhus. Ställ varmt för groning (20-22°C). Efter uppkomst, ljust och svalare. Använd extrabelysning. När plantorna är stora nog att hantera, sätt 1/kruka i gödslad jord. Utplantera vid 8°C som lägsta nattemperatur.

Såtid förodling: Början av januari - slutet av mars

Direktsådd: Ej lämpligt

Blom/Skördetid: Början av juli - slutet av september

Höjd: 40-60 centimeter

Frömängd: Räcker till 4-5 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 40 centimeter

Radavstånd: 40 centimeter

Sådjup: 0,5 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör