Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Luktärt, Fire and Ice, Doftande frö

Lord Nelson
Art.nr 5955
Spännande färgkombination av vitt och karmosinrött. Luktärten behöver stöd, men den fungerar annars mycket bra i skilda miljöer som exempelvis friland eller kruka. Fin som snittblomma.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Lathyrus odoratus L. Variant: Fire and Ice

En lite ovanligare färgställning hos luktärt. Denna variant blommar nämligen i toner av vitt och karmosinrött. Ofta får blommorna en blå kant som ytterligare förhöjer intrycket. Växten behöver stöd, men fungerar annars mycket bra i skilda miljöer som exempelvis friland eller kruka. Den har luktärternas fina doft hos blomman, och är en alldeles utmärkt snittblomma eller bukettblomma. Utblommade blommor bör tas bort för en rikare blomning. Den trivs i mullrik jord med högt näringsinnehåll, och om fröna får ligga i vatten ett dygn före sådd har de högre grobarhet. Denna blomma trivs bäst i soligt läge, men det viktigaste är att den står på en ljus plats.

Förodling: 4-6 veckor före utplantering efter sista frost. Så 1-2 frö/kruka i fuktig såjord. Ställ i rumstemperatur, efter uppkomst ljust och svalt. 2-3 veckor senare ges näring regelbundet. Toppa eventuellt plantorna lätt när de är ca 10 cm.

Såtid förodling: Mitten av april - slutet av maj

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 150 centimeter

Frömängd: Räcker till 14-17 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: