Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Luktärt, Royal, bl.färger, Doftande frö

Lord Nelson
Art.nr 5963
Vacker och välbekant slingerväxt med mängder av doftande, långskaftade blommor i många olika färger. Blommar oftast med 2-5 blommor i varje klase och passar mycket bra som snittblomma.
8 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Lathyrus odoratus L. Variant: Royal Mix

En rikt blommande variant med många långskaftade blommor i många olika färger. Luktärten är en mycket gammal kulturväxt, och har odlats i Europa sedan 1600-talet när man hittade den vilda varianten på Sicilien. Få blommor har förädlats lika intensivt som luktärt. Den ettåriga växten sås i näringsrik, väldränerad jord för de bästa förutsättningarna. Blommorna har, förutom sina vackra färger, en underbar doft, och gör sig mycket bra som snittblomma. Växten är dock svagt giftig. Den blommar från juni till sena september med klasar av blommor, oftast med två till fem blommor i varje klase.

Förodling: 4-6 veckor före utplantering efter sista frost. Så 1-2 frö/kruka i fuktig såjord. Ställ i rumstemperatur, efter uppkomst ljust och svalt. 2-3 veckor senare ges näring regelbundet. Toppa eventuellt plantorna lätt när de är ca 10 cm.

Såtid förodling: Mitten av april - slutet av maj

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 125 centimeter

Frömängd: Räcker till 3-4 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: