Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Luktärt, Royal Rose, rosa, Doftande frö

Lord Nelson
Art.nr 5960
Vacker och välbekant slingerväxt med mängder av rosa, doftande, långskaftade blommor. Den behöver växtstöd för att kunna klättra och passar utmärkt att låta växa längs ett staket eller mot en mur.
14 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Lathyrus odoratus L. Variant: Royal Rose

En mycket vacker, lite högre variant av luktärt. Den har ljuvliga rosa till vit-rosa, långskaftade blommor. Den är slingrande och behöver därför stöd för att kunna klättra. Tack vare sitt växtsätt passar den utmärkt att så och låta växa längs ett staket eller mot en mur. På detta sätt kommer växten till sitt rätta och blir väldigt vacker. Precis som andra luktärter har denna en mycket fin doft och gör sig mycket bra som snittblomma. Den tillför både doft och ljuvliga färger till buketter. Den har dessutom en en lång blomningssäsong. För bästa resultat vill växten helst ha en väldränerad jord med högt näringsvärde.

Förodling: 4-6 veckor före utplantering efter sista frost. Så 1-2 frö/kruka i fuktig såjord. Ställ i rumstemperatur, efter uppkomst ljust och svalt. 2-3 veckor senare ges näring regelbundet. Toppa eventuellt plantorna lätt när de är ca 10 cm.

Såtid förodling: Mitten av april - slutet av maj

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: 100-150 centimeter

Frömängd: Räcker till 3-4 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: