Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Luktärt, Stars and Stripes, bl färger, Doftande frö

Lord Nelson
Art.nr 5965
Läcker blandning av luktärtsblommor med strimmor i olika nyanser av purpur, rosarött och lila. Passar både för rabatt och kruka och behöver växtstöd. Den behåller den ljuvliga doften som snittblomma.
29 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Lathyrus odoratus L. Variant: Stars and Stripes

Luktärten är en mycket populär och lättodlad växt med vackra blommor och en underbar doft. Namnet luktärt kommer förstås av den fina doften. Den tillhör familjen ärtväxter och växer vilt i Medelhavsområdet. Den fungerar både i rabatt och kruka. Växten är ettårig och vill gärna ha näringsrik och väldränerad jord. Om man klipper bort överblommade blommor så förlänger man blomningen. Den här blandningen innehåller en blandning av olika färger som går i olika rosaröda och lila nyanser. Luktärt gör sig mycket bra som snittblomma, särskilt eftersom den bibehåller doften som snittblomma. Hela växten är svagt giftig. 

Förodling: 4-6 veckor före utplantering efter sista frost. Så 1-2 frö/kruka i fuktig såjord. Ställ i rumstemperatur, efter uppkomst ljust och svalt. 2-3 veckor senare ges näring regelbundet. Toppa eventuellt plantorna lätt när de är ca 10 cm.

Såtid förodling: Mitten av april - slutet av maj

Direktsådd: Vattna såytan före sådd. Håll sådden fuktig tills fröna grott.

Såtid direktsådd: Början av maj - slutet av maj

Blom/Skördetid: Mitten av juni - mitten av oktober

Höjd: ca 150 centimeter

Frömängd: Räcker till 15-18 plantor

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 20 centimeter

Radavstånd: 20 centimeter

Sådjup: 2 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: