Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Maskkompost Balkongmulle 115 l

Art.nr 4027
Maskkompost för mindre hushåll tänkt för balkong eller inomhusbruk
1899 kr
Klarna Delbetalning från 94 kr/mån. (24 mån.)
Beställningsvara. Leveranstid: 7-14 dagar

Maskkompost för mindre hushåll

Balkongmulle är en maskkompost som är tänkt att användas inomhus eller på en balkong eller i ett uterum som inte fryser. Även i ett garage eller på liknande platser fungerar balkongmulle utmärkt. Den omvandlar ditt hushållsavfall till näringsrik kompostjord genom maskarnas arbete. OBS att denna är mycket näringsrik och bör blandas ut om du ska använda den som blomjord. Allt organiskt material kan läggas i maskkomposten. Med andra ord matavfall, blast, fruktskal, hushållspapper, te- och kaffesump.  Finfördela avfallet ordentligt och lägg inte på för mycket åt gången.

Maskkomposten balkongmulle består av två fack. Du börjar med att fylla fack nr 1. När det är fullt fortsätter du med det andra facket medan det första facket får eftermogna. När du startar din maskkompost fyller du första facket i behållaren i botten med gammal kompost, alternativt lite jord. Anledningen till det, är att maskarna kan behöva krypa undan om temperaturen blir för hög för dem under den första nedrytningsfasen. Sedan läggs maskarna i. Den mask som används är s.k. dyngmask, en rödaktig smal mask. Den klarar högre värme än daggmask och äter mer. Dyngmask lever i normala fall i gödselstackar och kan därför hittas i sådana eller köpas från återförsäljare. 

Efter maskarna flyttat in i komposten läggs lite, helst finfördelat, hushållsavfall ned i komposten. Hushållsavfall innehåller mycket kväve, det måste därför balanseras med kolrikt material för att nedbrytningen ska komma igång och fungera. Proportionen mellan kväve och kol i komposten ska vara ungefär 1:5. Som kolrikt material kan du använda papper eller strö, men vi rekommenderar vanlig jord. Vi har sett att maskkomposterna fungerar bättre med jord som strömaterial än papper eller strö. Fuktigheten i komposten är också viktig för nedbrytningen, den ska hållas lätt fuktig hela tiden, blir den för blöt lägger man på mer jord/strö, och är den för torr vattnar du försiktigt.

Balkongmulle finns i två storlekar 117 och 175 l och är gjord i lärkträ för att ha lång livslängd. För att ytterligare öka livstiden för din maskkompost kan den behandlas med linolja blandat med terpentin en till två gånger om året.

Som tillval till din mulle kan du köpa hjul att montera på. det gör det enklare att flytta mullen, exempevis om du behöver ta in den över vintern. Balkongmullen passar även utmärkt som en sittbänk, och är lätt att placera i ditt hem.

Alla våra mullekomposter är handgjorda och tillverkas i Sverige, så när du köper en mulle köper du en äkta svensk produkt gjord med kärlek till miljön.

Mått: Bredd 0,7m , höjd 0,51m, djup 0,42m
Hjulen följer inte med utan måste beställas separat om man vill ha hjul.

OBS maskkomposten Balkongmulle skickas direkt hem till dig och ställs av utanför din dörr, port utan kvittens

(2010-09-13) - - 5 av 5

Skriv din egen recension om produktenBetyg:


Tillbehör