Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Morot, Höst / Vinter, Chantenay Red Cor. frö

Lord Nelson
Art.nr 5683
Detta är en höst- och vintermorot som ger trubbiga koniska rötter. Den kan sås tidigt, så snart jorden går att bruka men den kan även sås på hösten strax innan tjälen sätter sig för en tidig skörd kommande år.
14 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Daucus carota L Variant: Chantenay Red Cored 3

En ettårig höst- och vintermorot som har något grova och konformade rötter som kan bli runt 15 cm långa. Den färdigväxta moroten är god att äta färsk men kan med fördel även vinterlagras. Denna morotssort kan skördas sent då den är anpassad för att klara vintern. Sorten kommer till sin rätt i stenfri, mullrik och väldränerad jordmån, det är viktigt att vattna vid torka så att tillväxten inte avstannar. Avlägsna ogräs så att den lilla plantan inte kvävs. Skördas från mitten av juni till slutet av september och fröna bör planteras i ett ljust och varmt läge.

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - slutet av juni. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Groningstid 2-4 veckor. Täckning med fiberduk efter sådd ger snabbare groning och hindrar angrepp från skadeinsekter. Låt fiberduken ligga på till skörd. Kan även sås på hösten, strax innan tjälen trängt ner i jorden. Detta ger tidigare skörd kommande år.

Såtid direktsådd: Början av april - slutet av juni

Blom/Skördetid: Mitten av juli - slutet av september

Frömängd: Räcker till ca 12 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 4-8 centimeter

Radavstånd: 30-40 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: