Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Morot, Höst / Vinter, Flakkée 2, Såband frö

Lord Nelson
Art.nr 5684
Detta är en höst- och vintermorot som ger rik skörd av korta och tjocka morötter. Den ska skördas sent och är särskilt lämplig för vinterlagring men kan även förvällas och frysas. Såbandet ger lämpligt avstånd mellan plantorna.
29 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Daucus carota L Variant: Flakkée 2

En ettårig höst- och vintermorot i färdigt såband som avger rika skördar av korta och tjocka morötter, särskilt lämplig att vinterlagras. Denna morotssort bör skördas sent då den är anpassad för att klara den hårda vintern. Kan med fördel både ätas färsk, förvällas eller frysas in. Skördas i början av augusti till mitten av september. Kommer till sin rätt i stenfri, mullrik och väldränerad jordmån. Vid torka bör plantan vattnas direkt, och se även till att gallra och rensa bort allt ogräs runt plantan för att optimera tillväxtförhållandena.

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - slutet av juni. Riv av en lagom lång remsa av såbandet och lägg i såfåran. Vattna noga innan såbandet täcks med 1 cm jord. Se till att inga ändar sticker upp (fåglar kan dra upp bandet). Groningstid 2-4 veckor. Täckning med fiberduk ger snabbare groning. Viktigt att hålla sådden fuktig.

Såtid direktsådd: Början av april - slutet av juni

Frömängd: Räcker till ca 6 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 4-8 centimeter

Radavstånd: 30-40 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: