Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Morot, Sommar-, Jaune du Doubs, gul frö

Lord Nelson
Art.nr 5692
En gammaldags gul sort av sommar-/höstmorot som har välsmakande, krispigt fruktkött med fräsch sötma. Den blir ganska stor när den är färdigutvecklad men kan med fördel skördas tidigare och den har goda lagringsegenskaper.
29 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Daucus carota L Variant: Jaune du Doubs

En mycket välsmakande sommar- och höstmorot som bjuder på ett knaprigt och krispigt fruktkött med en lätt sötaktig arom. Sorten är välbekant i Sverige från tidigt 1900-tal och den något gulfärgade moroten når en ansenlig storlek när den väl är färdigutväxt. Skördas mellan mitten av juli till slutet av september, plantan frodas bäst i ett ljust, soligt växtläge. Kommer till sin rätt i den väldränerade, sten- och mullfria jorden. Redan när plantorna är små bör du gallra och se till att allt ogräs rensas bort för optimala tillväxtförhållanden. Se till att vattna vid torka.

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - slutet av juni. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Groningstid 2-4 veckor. Täckning med fiberduk efter sådd ger snabbare groning och hindrar angrepp från skadeinsekter. Låt fiberduken ligga på till skörd.

Såtid direktsådd: Början av april - slutet av juni

Blom/Skördetid: Mitten av juli - slutet av september

Frömängd: Räcker till 4-6 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 5 centimeter

Radavstånd: 30-40 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: