Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Morot, Sommar-, Mokum F1, tidig frö

Lord Nelson
Art.nr 5687
En extra tidig sommarmorot med fin smak som passar bra att odla i växthus och drivbänk. Skörda tidigt, den är ej lämplig för vinterlagring, och så i omgångar för tillgång hela sommaren.
29 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Daucus carota L Variant: Mokum F1

Ettårig, extra tidig, sommarmorot med härligt frisk smak. Lämplig för odling i växthus och drivbänk, sås mest fördelaktigt i omgångar. Kan med fördel ätas färsk, förvällas eller frysas in för att användas i matlagning. Denna morotssort bör skördas extra tidigt då den är dåligt anpassad för att klara den hårda vintern. Skördas i början av juli till mitten av september, trivs allra bäst i ett soligt växtläge. Kommer till sin rätt i den sten- och mullrika och väldränerade jordmånen. Vattna direkt vid torka och se även till att gallra och rensa bort allt ogräs runt plantan för att undvika att den kvävs.

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - slutet av juni. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Groningstid 2-4 veckor. Täckning med fiberduk efter sådd ger snabbare groning och hindrar angrepp från skadeinsekter. Låt fiberduken ligga på till skörd. 

Såtid direktsådd: Början av april - slutet av juni

Blom/Skördetid: Början av juli - mitten av september

Frömängd: Räcker till ca 6 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 2-4 centimeter

Radavstånd: 30-40 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: