Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Morot, sommar-, Pariser Markt, rund frö

Lord Nelson
Art.nr 9598
Liten och rund morot som passar utmärkt för krukodling eller låga blomsterlådor. Den kan både ätas färsk eller kokas och frysas in. Den kan skördas tidigt och använd eller frys in då den inte lämpar sig för lagring.
14 kr
I lager. (0 st)

Latinskt namn: Daucus carota L Variant: Pariser Markt

En uppseendeväckande liten och rund morot som passar perfekt för krukodling eller låga blomsterlådor. Du kan både äta den färsk eller koka frysa in. Moroten skördas tidigt och lämpar sig inte för lagring. Som många rotsaker vill moroten ha en stenfri, varm och lätt mullrik sandjord, men den får inte utsättas för torka. Och var uppmärksam på att rensa ogräs i dess tidiga stadium och att gallra i tid innan den börjar växa till sig, moroten gillar inte att vara trångbodd. Täckning med fiberduk kan vara aktuellt under hela växtperioden för att skydda mot insektsangrepp.

Förodling: Ej lämpligt

Såtid förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - slutet av juni. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Groningstid 2-4 veckor. Täckning med fiberduk efter sådd ger snabbare groning och hindrar angrepp från skadeinsekter. Låt fiberduken ligga på till skörd.

Såtid direktsådd: Början av april - slutet av juni

Blom/Skördetid: Mitten av juli - slutet av september

Frömängd: Räcker till 4-6 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 5 centimeter

Radavstånd: 30-40 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: