Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Morot, sommar-, Red Samurai F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 9597
Red Samurai är en röd sommarmorot med ljust rosa fruktkött och den förhöjer sallad och andra maträtter. Skörda de långsmala rötterna efterhand och låt den röda roten ge fin färg och smak i bröd och kakbak.
19 kr
Tillfälligt Slut. Preliminärt åter i lager: Okänt

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Daucus carota L Variant: Red Samurai F1

En färgstark och dekorativ röd sommarmorot, med ett ljust rosa fruktkött som förhöjer din sallad eller andra maträtter. De långsmala rötterna kan skördas vartefter de blir lagom stora och är härliga att äta råa direkt från trädgårdslandet. Som många rotsaker vill moroten ha en stenfri och lätt mullrik, varm sandjord, men den får inte utsättas för torka. Och var uppmärksam på att rensa ogräs i dess tidiga stadium och att gallra i tid innan den börjar växa till sig. Morötter kan även användas som ingrediens i bröd och kakbak, det ger fin färg och smak och håller brödet saftigt. Varför inte pröva på något så delikat som morotsmarmelad?

Förodling: Ej lämpligt

Såtid förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - slutet av juni. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Groningstid 2-4 veckor. Täckning med fiberduk efter sådd ger snabbare groning och hindrar angrepp från skadeinsekter. Låt fiberduken ligga på till skörd.

Såtid direktsådd: Början av april - slutet av juni

Blom/Skördetid: Mitten av juli - slutet av september

Frömängd: Räcker till 3-4 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 5 centimeter

Radavstånd: 30-40 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: