Fast frakt 69kr  Öppet köp i 30 dagar
Ingen produkt  
Till Kassan  

Lord Nelson Morot, Sommar-, Sugarsnax 54 F1 frö

Lord Nelson
Art.nr 5691
En tidig sort med hög karotinhalt och mycket söt smak, lämplig att äta färsk. Rötterna blir långa, mörkt orange och slanka. Skördas tidigt, ej lämplig för vinterlagring. Så gärna i omgångar för kontinuerlig tillgång.
29 kr
I lager. (0 st)

Fler kategorier med liknande produkter

Latinskt namn: Daucus carota L Variant: Sugarsnax 54 F1

En av de sötaste morotssorterna, denna innehåller höga halter av karotin vilket ger moroten den karaktäristiskt orangea färgen, moroten kan med fördel beredas på många sätt i matlagningen och passar även utmärkt att ätas färsk. Skördas antingen i full storlek eller som minimorot. Morotens rötter är slanka, morötterna har en klarorange färg och blir cirka 22 centimeter långa. Växten bör skördas tidigt då moroten inte är lämplig att lagras över vintern. Morötterna trivs bäst i stenfri, mullrik och väldränerad jordmån, viktigt att vattna vid torka. Avlägsna ogräs så att inte den lilla plantan kvävs.

Förodling: Ej lämpligt

Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka - slutet av juni. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Groningstid 2-4 veckor. Täckning med fiberduk efter sådd ger snabbare groning och hindrar angrepp från skadeinsekter. Låt fiberduken ligga på till skörd.

Såtid direktsådd: Början av april - slutet av juni

Blom/Skördetid: Början av juli - mitten av september

Frömängd: Räcker till 3-4 meter

Livslängd: Ettårig

Plantavstånd: 2-4 centimeter

Radavstånd: 30-40 centimeter

Sådjup: 1 centimeter

Växtläge: Soligt

Skriv din egen recension om produktenBetyg: